Americanii se revoltă: Niciun CEO nu ar trebui să câştige de 1.000 de ori mai mult decât un angajat obişnuit – oligarh
lun, Mar 19th, 2018

Americanii se revoltă: Niciun CEO nu ar trebui să câştige de 1.000 de ori mai mult decât un angajat obişnuit

Pentru prima dată în istorie, corporaţiile din Statele Unite au început să raporteze date cu privire la nivelul salariilor pe care le dau angajaţilor, potrivit The Guardian.

CEO-ul companiei Marathon Petroleum, Gary Heminger, a câştigat în 2017 de 935 de ori mai mult decât un angajat obişnuit de-al său. Cu alte cuvinte, un angajat dintr-o benzinărie deţinută de compania Marathon ar trebui să muncească timp de nouă secole pentru a câştiga cât Heminger într-un an.

Angajaţii de la cel puţin cinci alte firme din Statele Unite ar trebui să muncească chiar şi mai mult de un mileniu pentru a câştiga cât şefii lor într-o lună. Printre aceste companii se numără producătorul de componente auto Aptiv, unde un CEO câştigă de 2.526 de ori mai mult, agenţia Manpower, CEO-ul câştigă de 2.483 de ori mai mult, parcul de amuzament Six Flags, unde un angajat câştigă de 1.920 de ori mai puţin decât şeful, compania Del Monte, unde diferenţa este de 1.465 de ori, sau producătorul de îmbrăcăminte VF, unde diferenţa esteun multiplu de 1.353.

Aceste statistici au ieşit la iveală în urma unei noi reglementări federale impuse de legiuitorii din SUA, care obligă corporaţiile americane să divulge, pentru prima dată în istorie, cât câştigă directorii din companie în comparaţie cu angajaţii de nivel mediu.

Până acum, comparaţiile între CEO şi muncitori puteau fi făcute doar pe baza unor date care calculau o medie totală a nivelului salariilor. Aceste cifre au arătat că directorii câştigau, în 1960, de 30 de ori mai mult decât un muncitor obişnuit, în timp ce anul trecut datele arătau că executivii câştigau de 300 de ori mai mult.

sursa www.zf.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved