iPad si iPhone 4 au dublat profitul Apple

Apple urmeaza sa anunte rezultate financiare explozive datorita popularitatii iPad si Iphone 4. Analistii estimeaza ca profitul anual s-a dublat si este de aproximativ 13,4 miliarde de dolari.

Vanzarile din primele noua luni ale anului s-ar putea ridica la aproximativ 63,7 miliarde de euro, comparativ cu doar 36,5 miliarde cat a avut anul trecut, potrivit Daily Telegraph.

Analistii se asteapta ca Apple sa anunte ca a vandut 4,5 milioane de tablete iPad in ultimul trimestru, estimarile precedente fiind de 3,9 milioane. De asemenea, pana la sfarsitul anului ar putea sa fie vandute 15 milioane de tablete. In ceea ce priveste vanzarile de iPhone 4, analistii nu cred ca au fost afectate de scandalul antenei.

Rezultatele financiare exceptionale ar putea creste pretul actiunilor la un nou record istoric. Dupa ce erau cotate la 188 de dolari in octombrie 2009, saptamana trecuta pretul a depasit pragul de 300 de dolari. Valoarea actiunilor a crescut de 30 de ori in ultimii sapte ani, Apple fiind acum a doua companie din SUA cu o valoare de piata de 287 miliarde de dolari.

sursa: www.ziare.com

S-ar putea să îți placă și::

Omnicom incheie un parteneriat global cu Google
CEO Nokia: Compania este ca "o platforma care...
Google a recrutat un director de la Apple pentru u...
INCREDIBIL: Capitalizarea Apple a depăşit întregul...
Producatorul jocului Angry Birds va fi listat la b...
Toshiba anunta o crestere cu 45% a profitului oper...
 

Etichete:, ,

Leave a Reply