Toyota a răscumpărat în secret de la clienţi maşinile cu probleme

Toyota a cumpărat înapoi de la clienţii americani maşinile cu probleme la controlul vitezei, ca parte a strategiei de a ascunde autorităţilor şi publicului problemele cu acceleraţia neintenţionată, scrie Reuters.


Răscumpărarea autovehiculelor s-a făcut sub clauze contractuale stricte, care nu permiteau clienţilor să dezvăluie problemele în faţa altora sau să dea în judecată constructorul auto. Datele stau la baza unui proces intentat constructorului japonez.

Compania este acuzată de asemenea că a ascuns autorităţilor un accident cauzat de blocarea pedalei de acceleraţie. În dosarul procesului intentat de câteva zeci de clienţi şi companii, se precizează că Toyota a reuşit să reproducă condiţiile în care se întâmplă accidentele.

Oficialii Toyota au recunoscut că au răscumpărat maşinile clienţilor, dar spun că au făcut-o doar pentru a studia problemele mecanice. Aceştia menţionează că nu au interzis clienţilor să facă publice problemele, ci doar s-a asigurat prin contract că nu vor fi daţi în judecată.

De asemenea, compania neagă că ar fi reuşit să reproducă acele probleme cu acceleraţia şi nici nu au găsit alte probleme în acele vehicule.

Până acum, compania a chemat în service 5,4 milioane de autovehicule în SUA, şi a recunoscut că accelerarea necontrolată a maşinilor a fost cauzată de blocarea pedalei de acceleraţie în covoraşele de cauciuc. Însă, Toyota spune că multe dintre accidente au fost cauzate şi din eroarea şoferilor şi neagă existenţa unor defecte ascunse în sistemul electronic de accelerare, aşa cum se menţionează în proces.

sursa: www.money.ro

Etichete:

Leave a Reply