Banii aduc fericirea! Cinci cheltuieli care cresc starea de multumire sufleteasca

Daca investesti in excursii, iti automatizezi platile sau cheltuiesti bani in folosul altora, starea de multumire creste, potrivit unui material realizat Yahoo Finance, care prezinta cinci tipuri de cheluieli care te pot face mai fericit.

1 – Investeste in experiente de viata – Un studiul efectuat recent a demonstrat ca 83% dintre oameni isi amintesc cu placere despre experientele din vacante, deoarece calatoriilw se pare ca au darul de a creste nivelul de multumire sufleteasca.

2 – Chetuieste bani pentru ceilalti – Atunci cand iti tratezi prietenii cu o cafea sau cand faci o donatie, creste nivelul de multumire sufleteasca. Potrivit unui studiu realizat in America, cativa dolari cheltuiti zilnic in folosul celorlalti ii fac pe oameni mai fericiti decat daca ar fi consumat suma pentru ei insisi.

3- Apeleaza la modalitati automate de plata – Platile pot fi realizate automat atunci cand contul curnet este programat in asa fel incat sa vireze banii catre furnizorul tau atunci cand este emisa factura. Platile automate cresc starea de fericire deoarece oamenii scapa de sentimentul dureros al achitarii facturilor.

4- Investeste in tine insuti – Fie ca e vorba de lectii de pian sau de cursuri de antreprenoriat, atunci cand cheltuiesti bani ca sa iti imbunatatesti nivelul de trai, starea de fericire creste.

5 – Fa-ti mici cadouri – Investeste intr-un lucru care iti face placere. Astfel, starea de multumire sufleteasca va creste.

sursa: www.dailybusiness.ro

Etichete:

Leave a Reply

 

Prietenii tăi sunt deja aici