Cele mai scumpe carti vandute vreodata

Se spune ca o fotografie valoreaza cat o mie de cuvinte. Acesta este probabil motivul pentru care cele mai scumpe tablouri din lume se vand cu sute de milioane de dolari. Insa nici cartile nu se lasa mai prejos. Cele mai scumpe zece carti din lume costa, in total, aproximativ 100 de milioane de dolari. Cine nu ar vrea sa aiba asemenea bijuterii in biblioteca?

Printre cele mai scumpe carti din lume este Codex Leichester, o colectie de scrieri stiintifice ce i-au apartinut lui Leonardo da Vinci. Ii apartine lui Bill Gates si costa 30,3 milioane de dolari. O alta, “Povestirile din Canterbury”, este scrisa la sfarsitul secolului al 14-lea de catre Geoffrey Chaucer. Autorul s-a folosit de aceste povesti pentru a critica societatea engleza a timpului respectiv si, in special, Biserica. Pretul cartii este de sapte milioane de dolari.

De asemenea, in topul celor mai scumpe carti din lume se gaseste si o biblie, cunoscuta si ca Biblia Mazarin, ce marcheaza inceputul erei Gutenberg si a tiparului. Creata de catre Johannes Gutenberg in anii 1450, este o lucrare impresionanta din punct de vedere estetic, pretul ei fiind de 5,4 milioane de dolari, potrivit makethelist.net.

1
Codex Leichester este o colectie de scrieri stiintifice ce i-au apartinut lui Leonardo da Vinci. Este ilustrata in mod exceptional, iar fondatorul Microsoft Bill Gates a platit pentru lucrare 30,3 milioane de dolari.

2
Evanghelia a fost creata de catre ducele saxon Henry Leul pentru altarul Fecioarei Maria din catedrala Brunswick. Cartea are 266 de pagini si costa 12,4 milioane de dolari. 3

Cartea Birds of America este o enciclopedie care descrie si ilustreaza o mare parte a pasarilor din Statele Unite, observate de catre John James Audubon. Cartea costa 8,8 milioane de dolari.

4

Scrisa la sfarsitul secolului al XIV-lea de Geoffrey Chaucer, cartea “Povestirile din Canterbury” este istoria unui grup de calugari care au calatorit de la Southwark catre catedrala din Canterbury. Chaucer s-a folosit de aceste povesti pentru a critica societatea engleza a timpului respectiv si in special Biserica. Pretul cartii este de sapte milioane de dolari.

5

Cunoscuta si ca Biblia Mazarin, marcheaza inceputul Revolutiei Gutenberg si a tehnicii de imprimare a cartilor. Creata de catre Johannes Gutenberg in anii 1450, este o carte impresionanta atat din punct de vedere estetic, cat si artistic. Pretul ei este de 5,4 milioane de dolari.

6

Bestiariul este o enciclopedie medievala a animalelor, atat reale, cat si imaginare, care sunt folosite ca personaje pentru a invata lectii morale prin intermediul proverbelor si al imaginilor. Pretul cartii este de 5,4 milioane de dolari.

7

Publicata la cativa ani dupa moartea lui William Shakespeare, cartea “Comedii, istorii si tragedii” include mai multe opere ale scriitorului, intre care si cateva dintre cele mai cunoscute opere ale sale. Pretul cartii este de 5,5 milioane de euro.

8

Cosmografia este o copie a primului atlas al lumii, bazata pe munca matematicianului si a geografului grec Ptolemeu costa 4,2 milioane de dolari.

sursa: www.businessmagazin.ro

CELE MAI VÂNDUTE CĂRŢI DIN LUME







 
 

Etichete:

 

Like, ca să fii INFORMAT