Hong Kong are 40 de miliardari

Cei mai bogaţi 40 de oameni din Hong Kong sunt din nou toţi miliardari în dolari graţie creşterii economiei chineze, averea combinată a acestui grup de elită crescând anul trecut cu 28 de miliarde până la 163 de miliarde de dolari, a anunţat joi revista Forbes.

Cei mai bogaţi 40 de oameni din Hong Kong sunt din nou toţi miliardari în dolari graţie creşterii economiei chineze, averea combinată a acestui grup de elită crescând anul trecut cu 28 de miliarde până la 163 de miliarde de dolari, a anunţat joi revista Forbes.

Ultima dată când Hong Kong a avut 40 de miliardari a fost în anul 2008, când averea lor combinată se ridica la 178 de miliarde de dolari, pentru ca în 2009 numărul miliardarilor din Hong Kong să se reducă cu şase persoane iar averea lor combinată să scadă la 135 de miliarde de dolari.

Potrivit clasamentului anual realizat de revista Forbes, Li Ka-shing, cel care controlează conglomeratul Cheung Kong Holdings, a rămas şi în 2010 cel mai bogat om din Hong Kong cu o avere de 24 de miliarde de dolari, în creştere faţă de 21,3 miliarde dolari în 2009.

Pe locul secund se situează familia Kwok, proprietarii Sun Hung Kai Properties Ltd., cel mai mare dezvoltator imobiliar din lume în funcţie de valoarea de piaţă, cu o avere de 20 de miliarde de dolari, în creştere faţă de 17 miliarde de dolari în 2009.

De altfel, dezvoltatorii imobiliari domină lista celor mai bogaţi oameni din Hong Kong, peste o treime din cei 40 de miliardari realizând cea mai mare parte a averii lor din real estate.

Forbes consideră că această creştere a averii Hong Kongului se datorează legăturilor comerciale cu China continentală, unde cei mai bogaţi 40 de oameni au o avere combinată de 137 de miliarde de dolari, mai puţin decât în Hong Kong, un oraş care are doar şapte milioane de locuitori.

‘Multe s-au schimbat în China în ultimele decenii, însă nu şi rolul Hong Kong-ului de verigă importantă între companiile străine şi economia de pe continent iar acest lucru este evident în clasamentul celor mai bogaţi oameni din Hong Kong’, a declarat editorul şef de la Forbes, Russell Flannery.

Miercuri seară legislativul din Hong Kong a aprobat, în premieră, un act normativ care stabileşte un salariu minim obligatoriu de 3,60 dolari pe oră. În Beijing, salariul minim a crescut la 1.160 de yuani (175 de dolari) pe lună de la 1 ianuarie 2011. În Tokyo, salariul minim este de 821 de yeni (9,85 dolari) pe oră, mai mare decât media la nivel naţional care este de 730 de yeni. Singapore nu are un salariu minim obligatoriu.

sursa: www.capital.rovcu referință la Agerpres

S-ar putea să îți placă și::

BP vrea să vândă cea mai mare reţea de benzinării ...
Topul celor mai scumpe deserturi din lume (GALERIE...
Cea mai scumpă casă din lume costă 12,2 miliarde d...
ONU deblochează un milliard de euro pentru rebelii...
10 lucruri ciudate despre Steve Jobs
O fetita de 5 ani vinde tablouri cu 120.000 de dol...
 

Etichete:,

Leave a Reply