Samsung vrea să cumpere producători de echipamente medicale

“Samsung Electronics” Co., producător sud-coreean de electronice, poartă negocieri pentru cumpărarea de companii cu activităţi în sectorul echipamentelor medicale, urmărind să devină un rival pentru “General Electric” Co. din SUA şi “Siemens” AG din Germania.

“Samsung este în contact cu unele companii”, a declarat prim-vicepreşedintele Jo Jae Moon, care conduce o echipă de dezvoltatori de echipamente medicale. Acesta nu a nominalizat ţintele companiei sud-coreene, însă ele sunt producători de scannere RMN şi cu raze X.

Compania vrea să investească 1.200 miliarde woni (1,1 miliarde dolari) în domeniul echipamentelor medicale, până în 2020. Per total, “Samsung” are un plan investiţional de 23.300 miliarde woni în noi afaceri, până în 2020. Compania a făcut, în 2010, cea mai importantă achiziţie din industria îngrijirii sănătăţii, preluând 43,5% din “Medison” Co., producător de aparatură de diag-nostic cu ultrasunete. În aprilie anul acesta, “Samsung” şi-a majorat deţinerea la “Medison”, la 65,8%.

sursa: www.bursa.ro





Etichete:

Leave a Reply