Declarații memorabile ale lui Steve Jobs. Ce credea despre moarte și inovație

În 2005, medicii îi dădeau doar şase luni pentru a-şi încheia socotelile cu viaţa. Între timp, a dus tehnologia pe culmi nebănuite. Produsele create de el sunt accesibile oricui şi pot fi folosite aproape oriunde. Simple şi complexe. Utile şi frumoase.





În anii în care şi-a învins “pedeapsa” a lansat, printre altele, iPhone şi iPad, produse care s-au vândut în zeci de milioane de bucăţi.

Rdăm mai jos câteva din afirmațiile celebre ale lui Steve Jobs, legate de moarte, creație, profesionalism:

“Acum aproape un an, am fost diagnosticat cu cancer la pancreas. Nici nu ştiam ce este acela un pancreas. Dar gândul că voi muri în curând a fost o unealtă care m-a ajutat să iau mari decizii în viaţă“.

”Conștiința faptul că o să mori este cea mai bună cale să nu pici în capcana de a crede că ai ceva de pierdut. N-ai niciun motiv să nu faci ce-ți dictează inima.”

“Întotdeauna am spus că, dacă va veni vreodată ziua în care nu voi mai putea îndeplini îndatoririle şi aşteptările în calitate de CEO al Apple, voi fi primul care să vă informeze. Din păcate, acea zi a venit”.

Jobs s-a întrebat în fiecare dimineaţă: “Dacă azi ar fi ultima zi din viaţa mea, aş vrea să fac ceea ce voi face astăzi?”. Când erau prea multe zile în care răspunsul era “Nu”, trebuia să schimbe ceva.

Să fiu cel mai bogat om din cimitir nu contează pentru mine...Să mă duc seara la culcare spunându-mi ce lucruri minunate am făcut astăzi, asta contează pentru mine.”




sursa: www.capital.ro

SFATURI DE LA STEVE JOBS: “NU ASCULTAŢI OAMENII CARE VĂ SPUN CĂ PRODUSUL ESTE IMPOSIBIL DE FĂCUT”

S-ar putea să îți placă și::

În afaceri nu avem prieteni, ci doar parteneri.
Sfaturi de la Steve Jobs: "Nu ascultaţi oamen...
"Mulţi oameni, ca şi cifrele, capătă valoare ...
Steve Jobs: O viaţă în 120 de secunde
Află zece amănunte incredibile din viaţa lui Steve...
Geniul l-a ucis pe Steve Jobs. Confesiunile unui c...
 

Etichete:

Leave a Reply