Fostul director al Goldman Sachs, săltat de FBI

Rajat Gupta a fost chemat de FBI pentru a da lămuriri cu privire la o posibilă fraudă. Este suspectat că a furnizat informații confidențiale în vedea obținerii de profituri.





Potrivit unor surse citate de Reuters, judecătorii l-ar fi acuzat pe Rajat Gupta de conspirație într-un caz legat de procesul deschis împotriva magnatului Raj Rajaratnam, la începutul acestui an. Fondator al fondului de investiții Galleon Group, Rajaratnam a fost condamnat deja în luna mai de Curtea Federală din New York la 11 ani de închisoare, pe motiv că a folosit informații confidențiale pentru a obține profituri din diverse afaceri.

Conform unor înregistrări telefonice, Gupta i-ar fi furnizat lui Rajaratnamb unele informații confidențiale, pe care acesta din urmă le-a folosind în vederea obținerii unor profituri ilegale estimate la 17 milioane de dolari. Avocatul fostului director Goldman Sachs, nu a vrut să facă o declarație clară cu privire la acuzațiile aduse de procurori clientului său. A spus însă că acuzațiile aduse lui Gupta sunt nefondate. „Orice speculații potrivit cărora Gupta a fost implicat în orice activități ilegale sunt lipsite de temei. Faptele demonstreayă că Rajat Gupta este nevinovat și că a acționat întotdeauna cui onestitate și integritate. Nu a vândut titluri, nu l-a ajutat pe Rajaratnam să facă aceste schimburi și nici nu a făcut parte din vreo înțelegere de schimb reciproc”, a declarat, citat de Reuters, avocatul lui Gupta.

În vârstă de 62 de ani, Gupta, a lucrat timp de 34 de ani în cadrul companiei de consultanță McKinsey, iar în 2006 a dobândit un loc în boardul Goldman Sachs.




sursa: ww.money.ro



S-ar putea să îți placă și::

Americanii preferă M&M’s iar nemţii Milka. Car...
REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 24.03.2011
Obama va propune creşterea impozitelor milionarilo...
În ce s-a transformat "visul american"? ...
Angela Merkel: Moneda euro si-a pierdut credibilit...
BarackObama.com: 4,2 milioane de vizitatori unici
 

Etichete:

Leave a Reply