10 citate-cheie din BIOGRAFIA ŞEFULUI APPLE

TIME publică zece citate-cheie din noua biografie a lui Steve Jobs, scrisă de Walter Isaacson, care reuşeşte să “reuşeşte să concentreze moştenirea lui Steve Jobs în 571 de pagini de fraze simple”.





DESPRE PERSUASIUNE: “Profesoara lui Steve Jobs din clasa a patra nu a văzut la el doar inteligenţă. La mulţi ani după, când Jobs a devenit celebru, profesoarei îi plăcea să arate o fotografie, de la o zi cu temă hawaiiană. Atunci, Jobs a venit fără un tricou colorat la el, dar, în fotografie, apare în primul rând, cu un astfel de tricou. Practic, şi-a convins un coleg să-şi dea tricoul jos şi să i-l dea lui”.

DESPRE PERSONALITATE: “Steve Jobs avea un fel de nebunie cultivată. El a învăţat să se holbeze la oameni fără să clipească şi să alterneze pauzele lungi cu momentele în care vorbea foarte repede. Această alăturare ciudată de intensitate şi detaşare, combinată cu părul său lung şi barba lui neîngrijită (n.r. din tinereţe), îi confereau lui Jobs aura unui şaman nebun. El oscila între ciudăţenie şi carismă”.

DESPRE COMPORTAMENT: “Comportamentul lui Jobs nu s-a ridicat întotdeauna la nivelul responsabilităţilor sale. A fost întotdeauna temperamental şi un pic nepoliticos. Pe când lucra la Atari, a fost trimis în tura de noapte, din cauza temperamentului. Primul director Apple îl descrie pe Jobs drept tiranic, amintindu-şi că obişnuia să le spună oamenilor că munca lor arată ca un rahat”.

DESPRE EFICIENŢĂ: “Jobs considera calculatoarele un fel de bicicletă pentru creier. Abilitatea oamenilor de a crea biciclete le-a oferit posibilitatea de a se mişca la fel de repede ca un condor. Similar, abilitatea de a crea calculatoare le sporea eficienţa minţii. Jobs voia să comercializeze Macintoshul sub numele de ‘Bicicleta’, dar ideea nu a fost acceptată”.

DESPRE INDEPENDENŢĂ: “Jobs obişnuia să spună că e mai bine să fii pirat decât să intri în marină. Voia să insufle echipei sale un spirit rebel, să îi facă să se comporte ca nişte muschetari gălăgioşi şi mândri”.

DESPRE BRAND: “Steve Jobs a creat la Apple mai mult decât un brand, a creat un stil de viaţă şi o companie unică în domeniul IT. Există maşini pe care oamenii le conduc pentru că îi reprezintă: Porsche, Ferrari, Toyota Prius. La fel e şi cu produsele Apple”.




DESPRE DESIGN: “Când a mers în Franţa, Steve Jobs a intrat într-un magazin şi a luat un cuţit de pe un raft. A remarcat o picătură de lipici între mâner şi lamă şi a lăsat cuţitul din mână, dezamăgit. Designul cuţitului fusese stricat de modul în care acesta a fost fabricat. Pentru Jobs, coeziunea era totul, adică legătura dintre produs, esenţă şi producţie”.

DESPRE SELECTIVITATE: “Înainte să lanseze primul iPhone, în 2007, Steve Jobs a decis să ofere unei reviste exclusivitatea de a prezenta produsul. Prima opţiune a fost TIME, dar Jobs a zis că nu e niciun jurnalist suficient de deştept acolo. Până la urmă, tot cei de la TIME au scris articolul”.

DESPRE GUST: “Steve Jobs putea să guste din două fructe de avocado, pe care majoritatea muritorilor le-ar fi găsit identice, şi să declare că unul este cel mai bun avocado pe care l-a mâncat vreodată, iar celălalt – complet necomestibil”.

DESPRE LEADERSHIP: “Steve Jobs spunea că e dezamăgit de Obama, care nu e în stare să conducă, din cauză că nu îi place să jignească oamenii sau să-i scoată din sărite”.

sursa: www.gandul.info

S-ar putea să îți placă și::

VIDEO: Apple a prezentat noua generatie iPhone
Momente stânjenitoare pentru Steve Jobs la lansare...
Conferinta Apple: ce ne-a pregatit Steve Jobs anul...
Steve Jobs: "Odiseea" unui geniu
Steve Jobs, maestrul prezentarilor. Afla cum poti ...
De ce purta Steve Jobs mereu pulover negru si jean...
 

Etichete:

Leave a Reply