Află zece amănunte incredibile din viaţa lui Steve Jobs! Vindea sticle goale ca să aibă bani de mâncare

Într-un nou documentar difuzat duminică, la ora 22.00 pe Discovery, „iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea”, sunt scoase la iveală detalii despre viaţa lui Jobs povestite chiar de unii dintre foştii lui angajaţi, de un prieten alături de care a călătorit în India, în timp ce oameni de ştiinţă, jurnalişti şi profesori îşi dau cu părerea despre inovaţiile lui.  Steve Jobs va rămâne multă vreme în amintirea noastră, datorită inovaţiilor sale tehnologice care au schimbat milioane de vieţi. Iată însă 10 lucruri mai puţin cunoscute despre fostul CEO al companiei Apple:





1. A încercat LSD: Se pare că ar fi declarat: “A fost unul dintre cele două sau trei lucruri pe care le consider cele mai importante din viaţa mea.”

2. A avut o relaţie cu Joan Baez: În perioada când avea 20 şi ceva de ani, Jobs a fost împreună cu cântăreaţa de folk.

3. Era vegetarian: Asociaţia PETA i-a adus laude lui Jobs pentru faptul că era vegetarian şi susţinea cauza animalelor.

4. A salvat Pixar
: Jobs a cumpărat compania de la LucasFilm, proprietatea lui George Lucas, plătind 5 milioane de dolari în 1986. Primul film produs de Pixar după achiziţionarea companiei de către Jobs a fost marele succes “Toy Story.”

5. A fost cel mai important acţionar Disney: A devenit cel mai important acţionar Disney după ce compania a cumpărat Pixar, în 2006.

6. I s-a oferit un post de intern la Hewlett-Packard… în clasa a opta: Steve Jobs, elev în clasa a opta, l-a sunat pe William Hewlett, co-fondator al Hewlett-Packard, cu nişte întrebări referitoare la o piesă care lipsea dintr-un contor de frecvenţă pe care tocmai îl monta, după cum arată New York Times. Se pare că Hewlett a discutat cu Jobs timp de 20 de minute, apoi i-a oferit o pungă de piese şi un post de intern la firmă, pe perioada de vară.

7. El şi Steve Wozniak au vândut iniţial aşa-numitele “blue box”-uri: Cei doi au construit aşa-numitele “blue box”-uri care puteau “păcăli” telefoanele, permiţându-le utilizatorilor să telefoneze gratuit în orice loc din lume. Se pare că au câştigat în acest mod 6000 de dolari.




8. A rămas o vreme fără locuinţă: “Nu aveam o cameră a mea în cămin,” a declarat el într-un discurs ţinut la Stanford în 2005, “aşa încât dormeam pe podea, prin camerele prietenilor. Returnam sticle de Coca-Cola, câştigând 5 cenţi la bucată, ca să îmi pot cumpăra mâncare. Şi mergeam pe jos cam 11 km, traversând oraşul în fiecare duminică seară ca să mănânc singura mea masă ca lumea pe săptămână, la templul Hare Krishna.”

9. Este deţinătorul brevetului pentru scara de sticlă reprezentativă pentru Apple Store: Numele lui este trecut pe lista inventatorilor care semnează 317 brevete Apple.

10. A şofat ani de zile o maşină fără număr de înmatriculare: Jobs şi-a condus ani de zile maşina – un Mercedes-Benz SL55 din 2007 – fără să aibă un număr de înmatriculare oficial, ci doar un cod de bare, după cum arată USA Today.

foto: Discovery
sursa: www.libertatea.ro



Etichete:

Leave a Reply