Ce au spus înaintea morţii 10 oameni celebri




Ultimele cuvinte ale cofondatorului Apple, Steve Jobs, înainte de moarte, au fost monosilabicele “Oh wow, oh wow, oh wow”, a dezvăluit sora sa. Citeşte în continuare cele mai faimoase zece fraze rostite de oameni celebri de-alungul timpului.

Ce spun oamenii celebri înainte de a muri? Steve Jobs a îngânat monosilabicele” Oh Wow”, de trei ori, Regina Maria Antoaneta şi-a cerut scuze, iar Jack Daniel a mai cerut un pahar whiskey. Iată în continuare un top zece al ultimelor fraze rostite înainte de moarte de oameni celebri, potrivit Daily Mirror.

1. Regina Maria Antoaneta: “Îmi cer scuze, domnule. Nu am făcut-o dinadins”. Sunt ultimele cuvinte ale Reginei Franţei, care ar fi călcat pe piciorul călăului, chiar în momentul în care se îndrepta spre ghilotină. Ea a fost executată în 1793.

2. Mozart: “Simt gustul morţii pe buze. Simt ceva ce nu aparţine acestui pământ”. Compozitorul a murit în 1791 din cauza unei boli. Cauza exactă a decesului nu este însă cunoscută.

3. Karl Marx: “Hai, ieşi afară! Ultimele cuvinte sunt pentru proştii care nu au spus destule”. Filosoful german ar fi aruncat aceste cuvinte grele menajerei sale. Marx a murit în 1883 de bronşită.

4. Oscar Wilde: “Tapetul meu şi cu mine purtăm o luptă până la moarte. Unul dintre noi trebuie să piardă”. Dramaturgul şi poetul irlandez a murit în 1900 de meningită, într-o cameră de hotel din Paris. Persoanele apropiate au spus că Wilde ura tapetul înflorat care acoperea pereţii camerei. La o sută de ani după moartea sa, în anul 2000, tapetul care i-a supravieţuit lui Wilde a fost schimbat.

5. Jack Daniel: “Un ultim pahar, vă rog”. Faimosul fondator al distileriei de whiskey a murit în 1911 din cauza unei infecţii, dar nu înainte de a cere o ultimă băutură.

6. L. Frank Baum: “Acum pot traversa nisipurile mişcătoare”. Poetul şi dramaturgul american, creatorul Vrăjitorului din Oz, a murit în 1919. El i-a spus aceste cuvinte soţiei sale. Se referea la deşertul care înconjoară ţara lui Oz.




7. Malcom X: “Fraţilor, fraţilor, vă rog! Aceasta este o casă a păcii”. Militantul pentru drepturile persoanelor de culoare din SUA a fost asasinat în timp ce ţinea un discurs la Manhattan’s Audubon Ballroom.

8. Groucho Marx: “Să mor, draga mea? Ei bine, ăsta va fi ultimul lucru pe care-l voi face!” Celebru comediant american era cunoscut pentru faptul că muncea foarte mult. A murit în 1977, pe fondul oboselii cronice.

9. Bob Marley: “Banii nu pot cumpăra viaţa”. Cîntăreţul de reggae i-a adresat aceste cuvinte fiului său, Ziggy, înainte de a muri în 1981.

10. Steve Irwin: “Nu te teme, de obicei nu înoată pe spate”. Celebrul realizator de televiziune, cunoscut drept vânătorul de crocodili, a murit în 2006, după ce a fost înţepat de o pisică de mare alături de care înota.

sursa: www.realitatea.net


Leave a Reply