Apple, primul semi-eșec după Jobs

Clienții Apple care folosesc noul sistem de operare iOS 5 se plâng în continuare de faptul că bateria se consumă repede, chiar și după ce compania le-a pus la dispoziție un update care să rezolve problema.

Pe site-ul companiei au început să se adune plângeri la rubrica de reclamații, cum că nici după instalarea noului program problema bateriei nu s-a rezolvat. Plângerile cu privire la viața scurtă a bateriei au început imediat după lansarea de luna trecută a noului iPhone 4S și a noului sistem de operare. ”Recentul update la iOS a rezolvat multe din problemele bateriei pe care unii clienți care foloseau sistemul iOS 5”, a declarat Trudy Muller, purtător de cuvânt al companiei din Cupertino, adăugând că ”Investigăm în continuare aceste probleme”.




Nu este prima oară când produsele Apple au dificultăți tehnice. Anul trecut, când încă trăia Steve Jobs, fondatorul companiei, izbucnise ”Antennagate”. Când țineai într-un anume fel telefonul iPhone, antena pierdea semnalul. Și atunci, compania a oferit carcase și update-uri gratuite celor care semnalau defecțiunea.

Se pare că de data asta, update-ul n-a reparat complet defecțiunile, scrie Bloomberg. Unii clienți se plâng că nici după ce au aplicat soluția oferită de Apple bateria nu este mai rezistentă, dimpotrivă se descarcă mai repede, iar alții spun că ritmul de descărcare este de 10% pe oră. Două treimi din produsele Apple folosesc sistemul de operare iOS, iPhone, iPad și iPod Touch.

Din cauza problemelor, acțiunile Apple au scăzut cu 0,2%, un trend care se manifestă de câteva zile. De la începutul anului cotația Apple a avut o creștere de 19%, până la 384,62 dolari/titlul.

sursa: www.capital.ro




APPLE RETRAGE DE PE PIATA MII DE DISPOZITIVE IPOD NANO



Etichete:,

Leave a Reply