Consumul de gaze rusești în Europa a crescut cu 25%




Consumul zilnic de gaze ruseşti în ţările occidentale a crescut cu 24,7% comparativ cu anul trecut, a declarat directorul executiv al monopolului rus de gaze Gazprom, Aleksei Miller, în cadrul unei reuniuni dedicate formării pieţei gazelor în Siberia de Est şi Orientul Îndepărtat până în 2030, transmite agenţia de presă Itar-Tass.

”Deşi astăzi vorbim de crearea unei pieţe a gazelor în partea de est a pieţei, comparabilă ca volum şi importanţă cu cea europeană, perioada curentă demonstrează indicatori record, dat fiind faptul că numai în ultimele cinci zile consumul de gaze ruseşti a crescut în Europa cu 24,7%faţă de anul trecut”, a spus Miller, indicând că ”aceasta nu este încă limita”, anunță Agerpres.

Conform datelor Gazprom, în ultimele zece luni, exportul de gaze ruseşti în Occident a crescut cu 8,7% în comparaţie cu perioada similară de anul trecut, ajungând la 92,742 miliarde metri cubi de gaze. Cu toate acestea, exportul real a fost mai mic decât nivelul planificat cu 7,6%, a recunoscut compania.




sursa: www.capital.ro



Etichete:,

Leave a Reply