Huawei şi ZTE, în vizorul serviciilor secrete americane

Producătorii chinezi de echipamente de telefonie “Huawei Technologies” Co. şi ZTE Corp. se află în centrul unei anchete derulate de comisia de informaţii secrete de la Casa Albă, care vrea să afle dacă expansiunea celor două companii în SUA ameninţă securitatea ţării.

Potrivit autorităţilor americane, ancheta se va concentra pe prezenţa companiilor în SUA, mai precis dacă acest lucru va da guvernului chinez posibilitatea să-şi extindă operaţiunile de spionaj economic şi dacă periclitează infrastructura de telecomunicaţii din Statele Unite.




“China atacă informatic în mod agresiv reţelele din SUA, ameninţând infrastructura critică şi furând secrete de proprietate intelectuală, în sumă de milioane de dolari, de la companiile americane”, a declarat Dutch Ruppersberger, membru al comisiei de la Casa Albă.
În opinia sa, “Acest lucru pune în pericol siguranţa naţională şi afectează competitivitatea SUA pe piaţa mondială”.

Potrivit serviciilor secrete din SUA, China este numărul unu în lume în privinţa spionajului economic, iar cele mai afectate sectoare sunt: industria farmaceutică, IT şi echipamentele militare.




sursa: www.bursa.ro



Etichete:,

Leave a Reply