Revoluţie industrială în China. Milioane de roboţi iau locul muncitorilor prost plătiţi




După ani de zile în care a folosit la maxim forţa de muncă prost plătită, industria chineză arde etapele, anunţând introducerea în masă a roboţilor industriali. Iar startul îl dă gigantul Foxconn, unul dintre cei mai mari angajatori din lume.

Terry Guo, preşedintele şi fondatorul Foxconn a anunţat încă din vară că doreşte să introducă roboţi în fabricile sale şi acum oferă şi datele exacte. Anul viitor, pe liniile de ansamblare de la Shenzen vor fi introduşi 300.000 de roboţi, produşi chiar de Foxconn într-un ritm de 1.000 de roboţi pe zi. Totuşi, spune Guo, anul viitor nu va face nicio concediere. În total, Foxconn are peste 1,2 milione de angajaţi, peste 400.000 fiind la uriaşele fabrici de la Shenzen.

Pentru început roboţii vor face munci simple şi periculoase, cum ar fi vopsitul, sudatul şi unele operaţiuni de ansamblare, realizate până acum de oameni. Compania Foxconn produce diverse electronice pentru clienţi precum Apple, Sony sau Nokia, fiind foarte posibil ca şi dumneavoastră să aveţi un obiect produs aici. Anul trecut, Foxconn a fost în mijlocul unui scandal public după ce mai mulţi angajaţi de la Shenzen s-au sinucis. Drept urmare, Terry Guo a aprobat majorarea salariilor precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru sutele de mii de angajaţi ai săi.




sursa: www.capital.ro



Etichete:,

Leave a Reply