Nokia vinde afacerea Vertu




Nokia vinde afacerea Vertu – adica productia de telefoane din aur si pietre pretioase. Potentialii cumparatori sunt considerate fondurile de investitii.

Corporatia Nokia vrea sa se debareze de productia de telefoane deosebite, intentionand sa se concentreze pe principalelor directii de dezvoltare pentru o concurenta mai eficienta cu Apple si alti fabricanti de smartphonuri.

Banca americana Goldman Sachs a fost angajata sa caute cumparatori. „Tranzactia se afla in faza encipienta”, au declarat surse apropiate dosarului, citate de Financial Times. Nokia nu evidentiaza profitul Vertu in rezultatele financiare ale grupului. Recent, compania a anuntat ca anul trecut, vanzarile de aparate Vertu s-au dublat. Potrivit datelor neoficiale, profitul Vertu s-a cifrat la 200-300 milioane euro pe an.

Orientata spre piata produselor de lux, Vertu are prea putine elemente comune cu brandul Nokia, cunoscut pentru smartphonurile sale mai ieftine.

Vertu a fost creat in 1998, iar pretul unui aparat depaseste frecvent 300.000 de dolari, deseori fiind folosite pietrele pretioase. Ultima realizare – Vertu Constellation – costa 27.000 de dolari, Este un model pozitionat spre segmentul smartphone, fiind echipat cu un display multitouch de 3,5 inch AMOLED nHD cu rezolutie de 360×640 pixeli.




sursa: www.fin.ro



Etichete:,

Leave a Reply