„Nu lăsa mulţi bani copiilor tăi” – cel mai bun sfat al lui Warren Buffett




Investitorul american, supranumit „Oracolul din Omaha” este cunoscut pentru sfaturile sale financiare strălucite, însă, scrie Business Insider, el nu este mai prejos nici când vine vorba de a fi un părinte responsabil.

În 1986, într-un articol intitulat „Ar trebui să laşi totul copiilor?”, Buffett oferă câteva mostre de înţelepciune părintească. „Copii mei îşi vor găsi singuri locul în lumea asta şi ei ştiu că sunt alături de ei orice ar vrea să facă”, spune el. Totuşi, el crede că a le da copiilor „o rezervă nelimitată de bonuri de masă doar pentru că au ieşit din pântecele potrivit” poate fi „distrugător” pentru ei şi este un „act antisocial”. Pentru Buffett suma perfectă ce ar trebui lăsată copiilor ar reprezenta „suficienţi bani ca ei să simtă că pot face orice, însă nu atât de mulţi ca să creadă că nu pot face nimic”.

Cât înseamnă această „sumă suficientă” pentru miliardar? De exemplu, pentru o absolvent de facultate, Buffett crede că „sunt suficiente câteva sute de mii de dolari” ca să pornească cu dreptul în viaţă.

sursa: www.capital.ro




UN FERMIER FARA FACULTATE VA CONDUCE IMPERIUL LUI BUFFET, DUPA MOARTEA SA



Etichete:

Leave a Reply