Call of Duty rescrie standardele – Cel mai bine vandut produs media din istorie

Vanzarile jocului Call of Duty: Modern Warfare 3 au atins 1 miliard de dolari in primele 16 zile, depasind astfel recordul stabilit de Avatar, cel mai bine vandut film din istorie, care a trecut granita de un milliard in 17 zile.

Activision, producatorul jocului, afirma, astfel, ca jocul Call of Duty: Modern Warfare 3 are toate sansele sa devina cel mai bine vandut produs media din istorie.

Potrivit expertilor, daca vanzarile vor merge in acest ritm, pana la finele anului, Activision va depasi cu CDMW3 granita de 2 miliarde de dolari. Nu este primul record pentru first-person shooter-ul celor de la Activision.




Gadgetreport.ro a relatat, recent, ca, in primele 3 zile de la lansare, Call of Duty: Modern Warfare 3  s-a vandut in peste 6,5 milioane de exemplare, jocul inregistrand, astfel, cel mai bun debut de vanzari din istorie.

“Este franciza cu cea mai spectaculoasa evolutie de vanzari din istorie”, a declarat Bobby Kotick,  CEO Activision Blizzard. “Vanzarile au depasit chiar si incasarile din cinematografe ale Star Wars si Lord of The Rings, doua dintre cele mai de succes francize din istoriei”, a mai spus acesta.

Seria Call of Duty este, de altfel, cel mai profitabil produs al companiei. Call of Duty: Black Ops a adus, la lansare, 360 milioane de dolari, iar Modern Warfare 2  peste 310 milioane de dolari.




Activision a mai anuntat ca a donat peste 3 milioane de dolari din incasarile jocului catre o organizatie care ajuta veteranii de razboi.

Call of Duty este un first-person shooter care ii va pune pe jucatori in mijlocul razboiului. Actiunea se petrece, la fel ca si in game-ul dezvoltat de EA, in mediul urban.  Scenariul il are in prim-plan pe Vladimir Makarov, care, dupa il ia ostatic pe presedintele Rusiei si invadeaza Manhattan-ul.

Story-ul il duce pe gamer prin toata lumea, din Paris, in Berlin, la Moscova, Hamburg si Dubai, dar si in Sierra Leone, India si Somalia. Pe langa armele si grafica mult imbunatatita, Modern Warefare 3 aduce si lupte subacvatice sau din elicopter, spre incantarea celor pasionati.

Jocul ruleaza pe PC, Xbox 360, PlayStation 3, dar si pe noua consola Nintendo.

sursa: www.gadgetreport.ro



Etichete:

Leave a Reply