Avon isi cauta sef, in urma unui scandal de coruptie




Avon Products Inc (AVP.N) cauta un nou director executiv, care sa o inlocuiasca pe Andrea Jung, ce-si va parasi postul in urma unui scandal ce dureaza de aproape un an, ce include acuzatii de mita la adresa unor oficiali si analisti straini.

In plus, vanzarile Avon au scazut in ultimul timp, fiind nevoie de “o minte proaspata” care sa revitalizeze compania de cosmetice, scrie Reuters.

Jung va ramane in conducerea Avon, urmand sa lucreze, alaturi de comitetul executiv, pentru gasirea candidatului perfect. Dupa ce compania a anuntat ca este in cautarea unui nou director, actiunile Avon au crescut cu 5,4 la suta.

Din octombrie, Avon este sub ancheta, fiind analizate toate contractele intocmite in perioada 2010-2011.

Andrea Jung este CEO la Avon din 1999 si, la vremea respectiva, compania era in pragul dezastrului. Lumea nu mai considera produsele Avon demne de cumparat si le vedea ca pe produse de proasta calitate. Implicarea femeii de afaceri a rescos la lumina compania si a relansat-o drept o afacere de miliarde de dolari.

Jung a reusit cu mare succes sa rebranduiasca Avon, sa ii dea un nou suflu si sa implementeze strategii de marketing mai agresive decat vazuse compania vreodata. Jung s-a dovedit o persoana extrem de utila pentru companie, care a inceput din nou sa vada linia roz a orizontului si sa isi largeasca perspectivele.




sursa: www.ziare.com



Etichete:

Leave a Reply