Mafia a devenit cea mai mare banca de investitii a Italiei




Criza financiara a facut ca mafia sa infloreasca si sa devina cea mai mare banca de investitii a Italiei, datorita lichiditatilor in valoare de 65 de miliarde de euro de care dispune, se arata intr-un raport prezentat marti.

Activitatile mafiei – ce include Cosa Nostra (Sicilia), Camorra (Napoli) si ‘Ndrangheta (Calabria) – se ridica la 140 de miliarde de euro anual, potrivit unui raport comandat de principala asociatie a proprietarilor de magazine din Italia, Confesercenti.

“In aceasta perioada de criza, “Compania mafia” este singurul grup antreprenorial care poate face investitii”, a declarat presedintele Confesercenti, Marco Venturi.

El a comentat raportul SOS Impresa – un centru de reflectie care ofera servicii de consultanta de afaceri – potrivit caruia implicarea mafiei in sectorul comercial se ridica la 100 de miliarde de euro, adica 7% din PIB-ul Italiei.

Pentru multe afaceri italiene, care se confrunta cu o scadere a vanzarilor, pe fondul recesiunii economice, colaborarea cu crima organizata “poate face diferenta intre a fi capabile sa continue sa opereze sau a iesi de pe piata permanent”, a subliniat Venturi.

El a avertizat ca grupurile mafiote isi extind activitatile din sudul sarac catre nordul industrializat.

“Controleaza in prezent aproape integral sectorul jocurilor de noroc – inclusiv al celor legale – reciclarea deseurilor toxice, precum si o mare parte din sectorul constructiilor”, a afirmat Venturi.

Clanurile mafiote se implica si in domenii “netraditionale”, precum serviciile medicale, sport sau transport rutier, a precizat el.




sursa: www.business24.ro cu referință la NewsIn

 

Etichete:

Leave a Reply