Google a facut ilegal bani din reclame




Google a recunoscut ca a obtinut bani din reclame ilegale la biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra, se arata intr-o investigatie.

In ciuda faptului ca este ilegala revanzarea biletelor pentru aceste Jocuri Olimpice, Google a castigat bani de la oamenii din spatele acestor reclame, chiar daca promotiile digitale au fost acum date jos de pe site, scrie The Telegraph.

Situatia a fost data in vileag de o utilizatoare a site-ului. Aceasta a incercat sa gaseasca o modalitate prin care sa cumpere bilete la cateva dintre evenimentele Olimpiadei din aceasta vara.

Primul rezultat afisat de Google a fost site-ul numit “Live Olympic tickets”, destinat inselatoriilor online. Acest site reprezenta o reclama sponsorizata, plasata de Google la inceputul paginii.

Cumparatoarea a crezut ca este vorba despre un site oficial de incredere si a cheltuit 900 de euro pe doua bilete pentru parintii sai, la cursa de 1.500 de metri, aceasta fiind dorinta tatalui femeii.

Femeia a denuntat infractiunea atunci cand i-a fost ceruta o copie a semnaturii pentru a completa operatiunea. Ea nu a reusit sa-si recupereze banii cheltuiti pe acel site, in timp ce Google a obtinut bani din aceasta reclama ilegala.

Compania a declarat ca nu este responsabila de actiunile fiecarei firme care isi publica reclamele pe site si nici nu le poate monitoriza activitatile.




Cu toate acestea, Google a inlaturat acea reclama de-abia la o saptamana dupa ce polita a cerut acest lucru. Compania a invocat o serie de reguli si politici referitoare la reclamele postate pe site-ul sau, pe care nu le poate incalca.

Expertii i-au avertizat pe utilizatorii Internetului sa aiba grija atunci cand dau click pe reclame de pe motorul de cautare, pe masura ce a crescut numarul companiilor dubioase ce apar intre primele rezultate gasite.

sursa: www.ziare.com



Etichete:

Leave a Reply