Cine investeste in publicitate pe Google

O analiza atenta asupra cumparatorilor de publicitate pe Google, a relevat ca anumite companii din sectorul financiar si al asigurarilor, au investit cel mai mult in acest canal de marketing in 2011.

96% din incasarile grupului din Mountain View provin din publicitate, adica circa 38 de miliarde de dolari in decurs de numai un an, daca ne raportam la cifrele de la sfarsitul lui 2011, relateaza Webnews.

Propunerile de advertising se intind asemenea unei retele gigantice in toate sectoarele de activitate, dar anumite segmente cheltuiesc sume importante pentru acest gen de publicitate, de pe urma careia isi sporesc la randul lor numarul de clienti si in mod implicit, incasarile.

Potrivit sursei citate, in cursul anului 2011, pe primul loc in sectorul financiar-asigurari, s-a situat State Farm, care a cheltuit 43,7 milioane de dolari, urmata de Progressive, care a investit la randul sau 43,1 milioane de dolari in publicitate pe Google.

Locul al treilea ii revine companiei GEICQ, cu 23,7 milioane, urmata de Quickn Loans, cu 21,1 milioane si HealthInsurance, care a cheltuit 20,6 milioane de dolari.


Nici sectorul comertului online nu a neglijat aceasta oportunitate, Amazon situandu-se in fruntea listei, cu 55,2 milioane de dolari investiti, cu precizarea ca, in mod surprinzator, grupul lui Jeff Bezos nu a cheltuit atat de mult pentru publicitatea lansarii Kindle Fire, cat pentru a sponsoriza DVD-ul dansului Zumba, propus ca suport de antrenament casnic pentru mentinerea formei fizice.

Turismul si industria producatoare de articole de voiaj, au profitat si ele din plin de plasarea continuturilor publicitare pe Google, un exemplu elocvent in acest sens constituindu-l Booking.com, care a investit 40,4 milioane de dolari, urmat de Expedia, cu 28,9 milioane si Kayak, cu 28,7 milioane de dolari.

Industria informatica si a dispozitivelor electronice de consum si-a facut de asemenea remarcata prezenta cu publicitate pe Google, Hewlett-Packard investind in aceasta directie 33,3 milioane de dolari, precizeaza sursa.

sursa: www.ziare.com

 
 

Etichete:,

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT