Mitsubishi nu va mai produce masini in Europa




Constructorul auto japonez Mitsubishi Motors a anuntat ca va stopa productia la singura sa fabrica din Europa Occidentala, situata in Olanda, la sfarsitul acestui an, o miscare anticipata in conditiile in care vanzarile in Europa au scazut semnificativ.

Fabrica detinuta de Netherlands Cars sau NedCar, unde sunt asamblate modelul subcompact Colt si modelul SUV Outlander, a produs mai putin de 5% din productia globala a Mitsubishi Motors, de 1,1 milioane vehicule anul trecut.

Productia la fabrica din Olanda a scazut la 50.000 de masini comparartiv cu o capacitate maxima de 200.000 de unitati, relateaza Reuters.

In fabrica din Olanda sunt angajati in prezent 1.500 de oameni.

Saptamana trecuta Mitsubishi Motors a raportat un profit operational in perioada aprilie-decembrie de 38,51 miliarde yeni, insa a inregistrat o pierdere operationala de 11,4 miliarde yeni (148,85 milioane de dolari).

In conditiile in care cererea in Europa Occidentala se asteapta sa ramana redusa, producatorii auto s-au reorientat catre Europa de Est si alte piete emergente, unde ratele de crestere ale vanzarilor prognozate sunt mai ridicate.




sursa: www.ziare.com



Etichete:,

Leave a Reply