Germania si Franta au depasit asteptarile

Evolutia celor mai mari economii din Europa, Germania si Franta, au depasit, in trimestrul patru din 2011, asteptarile specialistilor.

Astfel, economia germana a scazut cu 0,2%, in T4 fata de T3. Comparativ, specialistii se asteptau la o contractie putin mai mare, de 0,3%, noteaza Bloomberg.

Si Franta a surprins la capitolul crestere economica, avansul PIB-ului acestei tari fiind de 0,2%, in timp ce analistii se asteptau la o contractie de 0,2%.




Pe ansamblul anului 2011, economia germana a crescut cu 1,5%, iar cea franceza cu 1,7%.

Criza datoriilor de stat a incetinit cresterea economica din zona euro, determinand intrarea in recesiune a Greciei, Portugaliei si Belgiei.

“Ne asteptam ca economia Germaniei sa nu inregistreze miscari spectaculoase in prima jumatate a anului, iar ulterior, aceasta sa creasca semnificativ, cand liderii politici vor implementa masurile finale de combatere a crizei datoriilor guvernamentale”, a precizat analistul de la ABN Amro, Aline Schuiling.

In plus, ea a specificat ca aceste performante peste asteptari ale Germaniei si Frantei vor crea o supriza privind PIB-ul zonei euro, care va fi mai mare decat cel prezis.




sursa: www.ziare.com



Etichete:,

Leave a Reply