Ar fi posibil în R.Moldova? Căile ferate franceze, obligate să plătească despăgubiri unei femei concediate pentru că trenul cu care mergea la muncă a avut întârzieri




Un tribunal francez a dictat o sentinţă care obligă compania care administrează căile ferate din Franţa să plătească despăgubiri unei femei care a fost concediată pentru că trenul cu care mergea la muncă avea frecvent întârzieri, scrie Business Insider.

Soazig Parassols, 25 de ani, a reuşit să convingă instanţa că şi-a pierdut jobul de secretară de la o firmă de avocatură din Lyon pentru că trenul cu care făcea naveta pe o distanţă de 60 de kilometri avea frecvent întârzieri între 10 şi 75 de minute. Biroul de avocatură a concediat-o pe Soazig pentru că “întârzierile ei frecvente afectau firma”.

Conform MSNBC, tribunalul a obligat căile ferate franceze să-i plătească tinerei 1.500 de euro, mult mai puţin decât cei 45.000 de euro ceruţi de partea vătămată.

Conform BBC, acesta nu este prima pedeapsă aplicată companiei feroviare, în 2010 avocatul Remy Rouquette reuşind să câştige la tribunal despăgubiri de 5.000 de euro pentru că a pierdut o întâlnire importantă de afaceri din cauza unei erori pe linia feroviară.

sursa: www.zf.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Lasa un raspuns