Rinat Ahmetov, patronul clubului Sahtior Donetsk, cel mai bogat ucrainean




Revista ucraineana Fokus a publicat astazi topul celor mai bogati oameni ai Ucrainei. Lista cuprinde 200 de nume. Fata de anul trecut, numarul miliardarilor a scazut de la 21 la 19.

Clasamentul nu a aparut inca pe situl revistei Fokus, care, in versiune electronica, ofera numai cateva detalii ale topului 2012. Spre exemplu, publicatia nu indica ocupantul primului loc al listei. Totusi, nu exista nici o indoiala ca prima pozitie a revenit patronului clubului de fotbal Sahtior Donetsk, Rinat Ahmetov.

Anul trecut, averea multimilionarului ucrainean a fost evaluata la 15,6 miliarde de dolari, cifra care, in versiunea publicatiei Forbes, se ridica la 16 miliarde.

Se stie insa cine este ocupantul pozitiei secunda a clasamentului Fokus: rusul Vadim Novinski, partener de afaceri cu Ahmetov. Intr-un an, el a reusit sa-si sporeasca averea cu 63%, pana la 4,373 miliarde de dolari. Forbes a calculat patrimoniul lui Novinski, patronul grupului Metinvest si al Smart Holding, la 1,9 miliarde de dolari.

Surpriza clasamentului din acest an o constituie prezenta fiul presedintelui Viktor Ianukovici, Aleksandr. Cu o avere estimata la 96,4 milioane de dolari, el figureaza pe pozitia 103.

Fokus include pe lista sa oamenii de afaceri a caror avere trece de 27 milioane de dolari. Sunt luate in calcul toate activele detinute de intreprinzatori, cu exceptia celor pasive. 

sursa: www.fin.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Lasa un raspuns