Oligarhul rus Viktor Vekselberg da in judecata cel mai mare producator de aluminiu de lume




Grupul Sual Partners al miliardarului rus Viktor Vekselberg (foto) si partenerii sai au initiat o procedura judiciara la Londra impotriva celui mai mare producator de aluminiu de lume, UC Rusal – EN+ si a actionarului principal al acestuia, Oleg Deripaska, precum si impotriva companiei Glencore.

Actionarii UC Rusal (UC Rusal – EN+, Oneksim, Sual Partners si Glencore) au trecut de la reprosuri reciproce in sala de judecata: Sual Partners, controlat de Vekselberg si Leonard Blavatnik incearca sa obtina anularea unor contracte pe termen lung incheiate de UC Rusal si Glencore la Curtea internationala de arbitraj de la Londra.

Informatia, preluata astazi de presa rusa, a fost furnizata de surse apropiate Rusal. Contactati, reprezentantii Sual Parteners au refuzat un raspuns direct, precizand doar ca „nu pot nici sa o infirme, dar nici sa o dezminta. Totul este confidential”, s-au aparat ei.

Contractele de vanzare a aluminiului prin intermediului Glencore au fost aprobate la una dintre reuniunile consiliului director al Rusal din decembrie anul trecut. Valoarea lor se ridica la 47 miliarde de dolari.

Conform contractelor in cauza, in 2012 prin intermediul Glencore vor fi vandute 1,4 milioane tone aluminiu, adica aproximativ 35% din volumul planificat al exporturilor. In 2013, ponderea vanzarilor ar urma sa creasca la 50%.

Sual Partners, care detine drept de veto in consiliul UC Rusal este de parere ca, inainte de a propune un contract spre aprobarea consiliului director, trebuie analizate ofertelor altor firme de trading, pentru a alege solutia cea mai avantajoasa. Dar, in pozitia pozitiei Sual Partners, Deripaska a incheiat contractul cu Glencore. 

sursa: www.fin.ro



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Lasa un raspuns