Cum a devenit un tînăr mai bogat cu 180 de milioane de dolari peste noapte




Charles Forman, un american în vârstă de 32 de ani care a fondat OMGPOP, compania din spatele aplicaţiei Draw Something pentru platformele mobile, a devenit peste noapte mai bogat cu 180 de milioane de dolari.

Acest lucru a fost posibil datorită faptului că dezvoltatorul de jocuri Zynga a cumpărat compania lui Charles contra sumei amintite mai sus. Înainte de această tranzacţie, americanul avea în cont doar 1.700 de dolari, iar faptul că s-a îmbogăţit peste noapte nu l-a făcut pe acesta să-şi piardă simţul umorului. „E genul de sumă care imi permite să mă îmbrac adecvat pentru o nuntă, indiferent de cine m-ar invita“, glumeşte Charles Forman, referindu-se la averea pe care a câştigat-o în urma tranzacţiei.

Ziariştii de la New York Times afirmă că OMGPOP ar fi rămas fără bani în luna mai dacă nu ar fi fost salvată de succesul uriaş avut de aplicaţia Draw Something.Conform celor mai recente date disponibile pe 17 martie, Draw Something a înregistrat peste 30 de milioane de descărcări.

Aplicaţia le permite utilizatorilor de iPhone şi iPad, cât şi celor care folosesc un telefon touch-screen care rulează sistemul de operare Android să realizeze diferite desene care pot fi ulterior încărcate şi promovate pe reţelele de socializare. Conform Facebook, circa 10 milioane de utilizatori folosesc Draw Something zilnic.



sursa: www.adevarul.ro

 

Leave a Reply