La ei nu este criza: Elveţienii vor folosi cristale Swarovski în vopseaua de la trecerile de pietoni




Autorităţile din capitala Elveţiei vor folosi o metodă inedită pentru a îmbunătăţi vizibilitatea trecerilor de pietoni din oraş: vor amesteca pulbere de cristale Swarovski în vopsea.

Autorităţile din capitala Elveţiei au găsit soluţia pentru a scoate în evidenţă trecerile de pietoni din oraş. Alertaţi de numărul mare de accidente care au loc pe zebre, oamenii cu putere de decizie din Berna au hotărât să amestece pulbere de cristare Swarovski în vopseaua aplicată pe asfalt.

Conform departamentului de urbanism din Berna, fiecare metru pătrat de vopsea aplicată conţine o jumătate de kilogram de pulbere de cristale. Fiecare cristal are mărimea unui bob de nisip fin, iar fiecare kilogram de cristale costă 9.8 euro, ceea ce înseamnă – conform calculelor autorităţilor locale din Berna – că preţul de construire a unei treceri de pietoni semnalizate creşte cu doar 5% în raport cu cel normal.

“Apariţia cristelelor în vopsea îmbunătăţeşte vizibilitatea trecerilor de pietoni. Diferenţele sunt evidente mai ales pe ceaţă, ploaie sau noaptea”, susţine Patric Schaedeli, unul dintre reprezentanţii primăriei din Berna.



sursa: www.automarket.ro | Focus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Lasa un raspuns