Google a inregistrat un profit in crestere cu 61%




Grupul de internet Google a anuntat ,pentru primul trimestru, o crestere de 61% a profitului sau, la 2,89 miliarde de dolari, mult peste asteptari. Cifra de afaceri a dezamagit insa.

Cifra de afaceri neta a afisat un avans de 24 %, la 10.65 miliarde de dolari. Dar odata deduse comisioanele rezervate siturilor partenere, cifra se reduce 8,14 miliarde de dolari, sub cele 8,15 miliarde prognozate de analisti.

Printre altele, grupul a anuntat ca, la opt ani de la intrarea lui la Bursa, va crea o noua clasa de actiuni fara drept de vot, cu scopul de a continua sa distribuie titluri pastrand, totodata, intacta, puterea de decizie.

„Avem o structura care nu permit unor terte parti sa preia controlul sau sa influenteze radical hotararile conducerii”, au precizat, intr-o scrisoare adresata actionarilor, directorul general al companiei, Larry Page si cofondatorul ei, Sergey Brin.

Aceasta initiativa, anuntata in contextul in care Google se pregateste sa preia controlul asupra producatorului de echipamente Motorola Mobility, a fost deja aprobata de consiliul de administratie si trebuie sa fie supusa votului actionarilor la adunarea lor generala din 21 iunie. 



sursa: www.fin.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Etichete:

Leave a Reply