Arabia Saudita: Cel mai mare complex de energie solara din lume




Doua intreprinderi austriece au pus la punct in Arabia Saudita cel mai mare complex de energie solara din lume , care va alimenta cu apa calda un campus universitar din capitala saudita.

Societatea GREENNone TEC, cu sediul la Sankt-Veit, in sudul Austriei, a produs panouri solare pentru o suprafata totala de 36.000 de mp, cu o valoare totala de 3,6 milioane de euro.

Aceste panouri au fost realizate cu respectarea anumitor norme, cu o sticla si un sistem de fixare speciale, pentru a rezista furtunilor de nisip, a explicat patronul intreprinderii, Robert Kanduth.

Vorbind in prezenta patronului institutului de cercetari AEE Intec, el a precizat ca instalatiile s-au aflat in faza de testare inca de la inceputul anului 2011, pentru o perioada de sase luni.

Complexul, dublu fata de cea mai mare instalatie de acest gen exista in acest moment in lume, in Danemarca, va furniza energie pentru campusul universitar Princess Noura Bint Abdulrahman, din Ryad, care adaposteste 40.000 de studenti si cadre didactice.

Intreprinderea GREENNone TEC negociaza, in prezent, cu un grup minier specializat pe cupru din desertul Atacama, in Chile, pentru un complex si mai mare decat cel de la Ryad. 



sursa: www.fin.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Etichete:,

Leave a Reply