Moody’s degradeaza notele a trei banci Slovene

Agentia de evaluare financiara Moody’s a degradat cu o treapta notele pentru trei banci slovene, printre care si cea mai mare institutie de acest gen a tarii, Nova Ljubljanska Banka (NLB) si ameninta cu o noua declasificare din cauza unei acumulari de credite dubioase care apasa asupra situatiei financiare.

Degradarea reflecta brusca deteriorare a calitatii activelor din portofoliul de credite a bancilor, si-a justificat decizia agentia americana.

Astfel, pentru NLB si Nova Kreditna Banka Maribor’s (NKBM) nota a trecut de la Ba2 la Ba1, cea a bancii Abanka Vipa’s de la Ba3 la Ba2. Agentia a precizat ca noile calificative au fost asociate cu o perspectiva negativa, ceea ce inseamna posibilitatea unei noi degradari.

Cea mai mare banca a Sloveniei, NLB, unde statul este actionar principal, a anuntat la mijlocul lunii februarie, o pierdere neta pentru anul 2011 de 239 de milioane de euro, fata de o pierdere de 202 de milioane in 2010.

Autoritatea europeana a bancilor (EBA) a estimat in decembrie anul trecut ca NLB are un deficit de 320 de milioane de euro, situatie care trebuie reglementata pana la sfarsitul lunii iunie 2012. 



sursa: www.incomemagazine.ro



S-ar putea să îți placă și::

Italia a sechestrat documente Moody"s şi Stan...
Moody's zguduie Portugalia: nouă bănci au fost ret...
Moody's: Probabilitatea ca SUA să intre în recesiu...
Standard & Poor’s a coborît cu o treaptă ratin...
Surpriză: Moody's lovește în băncile rusești
Una dintre cele mai mari bănci din Europa, lovită ...

Etichete:,

Leave a Reply