Actiunile Amazon au atins cel mai mare nivel din ultimii doi ani

Valoarea actiunilor Amazon.com Inc, cel mai mare retail online din lume, a crescut vineri dimineata cu 15 procente, pana la 224,64 dolari pe actiune, acesta fiind cel mai mare nivel pe care l-a atins compania in ultimii doi ani.

Un nivel mai mare a fost anuntat pe 23 octombrie 2009, cand o actiune valora 226,90 dolari, potrivit Bloomberg.

Compania a nuntat o crestere substantiala a vanzarilor pe primul trimestru al acestui an, mai exact cu 34%, pana la 13,18 miliarde de dolari fata de 9,86 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Totusi profitul din acest an este mai mic decat cel inregistrat anul trecut pana la aceeasi data, cand Amazon raporta un profit net de 201 milioane de dolari. Dupa T1, cifrele arata ca profitul a fost de 130 de milioane adica in scadere de 35%, arata presa international.

Cresterea rapida a serviciilor Amazon Web si a vanzarilor de produse digitale a condus la o imbunatatire a marjelor, arata analistii. In acest prim trimestru, noua din topul primelor zece produse comercializate de Amazon.com au fost produse digitale precum: e-bookuri Kindle, filme, muzica si aplicatii.

In prezent compania se concentreaza pe dezvoltarea noilor produse video disponibile pe siteul propriu si pe promovarea noului produs Kindle Fire. Totodata oficialii societatii au mai anuntat ca vor lansa mai devreme decat estimasera initial aplicatia Amazon Instant Video pentru PlayStation 3 prima consola de jocuri video care ofera softwar-ul. Conform raportului Amazon.com, vanzarea de produse digitale a crescut cu 19 procente atingand suma de 4,7 miliarde de dolari.



sursa: www.dailybusiness.ro



S-ar putea să îți placă și::

Nokia va utiliza software Linux pentru telefoanele...
Află dacă ai probleme cu vederea folosind telefonu...
Apple a gasit rezolvarea problemelor iPhone4: huse...
Cele mai bune retele sociale pentru antreprenori
Google il demite pe CEO-ul Motorola Mobility
Nokia: Pierderi de 1,4 miliarde dolari in 2011

Etichete:

Leave a Reply