Pfizer: Profitul net a scazut la 1,79 miliarde dolari

Profitul net al Pfizer, cel mai mare grup farmaceutic american, a scazut cu 19% in primul trimestru, la 1,79 miliarde de dolari, fata de 2,2 miliarde de dolari in urma cu un an, transmite Reuters.

Veniturile s-au redus cu 7%, la 15,4 miliarde de dolari, din cauza impactului expirarii in noiembrie anul trecut a patentului medicamentului Lipitor, destinat echilibrarii colesterolului, care a afectat vanzarile diviziei farmaceutice.

Pfizer a inregistrat si costuri exceptionale de 450 milioane de dolari, legate de un acord de inchidere a unui proces cu Brigham Young University, referitor la dezvoltarea analgezicului Celebrex.

Vanzarile medicamentului Lipitor au scazut cu 42%, la 1,4 miliarde de dolari. “Pfizer face fata surprinzator de bine pierderii patentului Lipitor. Cand pierzi exclusivitatea pentru cel mai bine vandut medicament din lume, iar profitul pe actiune scade cu numai 3%, este mult mai bine decat au estimat unii analisti acum cativa ani”, a declarat Damien Conover, analist la Morningstar.

El a aratat ca Pfizer compenseaza pierderea acestui patent prin reducerea costurilor si lansarea unor medicamente noi.



sursa: www.incomemagazine.ro



S-ar putea să îți placă și::

"Rosneft" şi-a creat vehicul de investiţ...
"Rosneft" îşi caută parteneri strategici...
Reebok mizeaza pe pantofii sport de 100 $ pentru a...
Microsoft este interesat din nou de preluarea Yaho...
Viitor luminos pentru Apple – americanii au cea ma...
Zynga pierde jucatori si bani
 

Etichete:

Leave a Reply