Avon a pierdut ocazia unei preluari in valoare de 10,7 miliarde dolari

Compania frantuzeasca Coty Inc. a retras oferta facuta pentru preluarea Avon, in valoare de 10,7 miliarde de dolari, declarand ca cel mai mare vanzator de cosmetice din lume nu i-a contactat pana acum, dupa propunerea din martie.

Acum, actionarii Avon isi pun sperantele in noul CEO, Sheri McCoy, care trebuie sa gaseasca o metoda sa redreseze compania care a inregistrat profituri in scadere si vanzari proaste pe mai multe piete, dar si un pret al actiunilor care a avut de suferit.

Coty a marit oferta in cursul saptamanii trecute la 24,75 dolari per actiune, de la 23,25 dolari per actiune, si a dat Avon rastimp de gandire pana luni.

Avon, care a refuzat din start oferta nesolicitata a Coty, a anuntat duminica printr-o declaratie scurta ca va analiza oferta Coty si le va da un raspuns intr-o saptamana.

“Avon Products a raspuns prompt scrisorii din 9 mai de la Coty, facand publice detaliile acesteia pe 10 mai si dand timp membrii conducerii sa analizeze continutul scrisorii”, a anuntat Avon marti, continuand ca la doar cinci zile distanta, Coty si-a retras oferta.

Coty, companie cunoscuta pentru crearea de parfumuri pentru celebritati, printre care Madonna si Beyonce, a declarat ca nimeni din conducerea Avon nu i-a informat de ce au nevoie de mai mult timp.

“Lipsa totala de interactiune cu noi, ne face sa ne gandim ca nu doriti sa negociati cu noi”, a spus presedintele Coty, Bart Becht. “Doua luni e de ajuns”.



Sursa: Business24.ro

S-ar putea să îți placă și::

Vânzările Skoda au crescut în luna ianuarie cu 26....
Moody"s ar putea retrograda băncile din Rusia...
Societe Generale, gata să elimine 880 de locuri de...
Nokia Siemens cauta un nou CEO
7 lucruri pe care le fac angajatii Facebook inaint...
Cele mai vechi afaceri în America
 

Etichete:,

Leave a Reply