Vrei un apartament ieftin? Mergi la Paris

Preţurile locuinţelor vechi continuă să scadă la Paris, unul dintre oraşele lumii în care locuinţele sunt cele mai scumpe. Astfel, între lunile noiembrie 2011 şi februarie 2012, preţul mediu pe m2 s-a situat la valoarea de 8.300 euro / mp, spre deosebire de 8.370 euro / mp, cât era înainte, conform Camerei Notarilor din Paris-Ile-de-France. Experţii imobiliari se aşteaptă în continuare la o scădere, până la valoarea de 8.100 euro, în luna Iunie.

Cu toate acestea, Paris rămâne unul dintre cele mai inaccesibile oraşe pentru cei care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă. Într-un cartier precum Marais, de exemplu, preţul unui apartament de 2 camere, cu o suprafaţă de 70 mp este de 839.000 euro, ceea ce înseamnă un preţ final de aproape 12.000 euro pe m2. Pentru cei care îl doresc mobilat, apartamentul ajunge la 864.000 euro.

De asemenea, un alt apartament de 2 camere, cu o suprafaţă de 63 mp, situat în arondismentul 7 al Parisului, de această dată, cu vedere spre Tour Eiffel costă nu mai puţin 1 milion de euro!

În 2011, rezultatele studiilor statistice de pe piaţa imobiliară franceză arătau că anul trecut a fost stabilit recordul numărului de tranzacţii în Franţa, cu 858.200 contracte de vânzare-cumpărare încheiate. Cele mai multe tranzacţii anuale se înregistraseră, în această ţară, în anul 2006, şi anume 837.000. Această frenezie în achiţiţionarea locuinţelor este parţial datorată profitului la revânzare a imobilelor dar şi noului regim mai dur de impozitare aplicat câştigurilor din astfel de tranzacţii.



sursa: www.incomemagazine.ro

S-ar putea să îți placă și::

China în pericol. Vînzările din imobiliare se prăb...
Paris-ul, cea mai luxoasa destinatie pentru shoppi...
Un oligarh rus si-a cumparat vila cu 110 milioane ...
S-a vîndut o insulă grecească. Vezi cine a cumpăra...
Un loc de parcare la New York costă chiar şi un mi...
Insulă italiană, vîndută pe nici 100.000 de euro
 

Etichete:

Leave a Reply