Grupul italian Enel, degradat de Moody’s

Agentia de evaluare Moody’s a degradat cu o treapta, de la A3 la Baa1, notele acordate grupului italian Enel si a filialei spaniole a acesteia, Endesa. Drept justificare a fost evocat pericolul generat de criza care le afecteaza rezultatele.

Situatia economica „de pe pietele cheie ale Enel, Spania si Italia, continua sa exercite presiuni asupra veniturilor lor, o realitate care s-a reflectat in rezultatele pr primul trimestru al acestui an, anuntate saptamana trecuta”, a explicat Moody’s.

In opinia expertilor agentiei americane, este improbabil ca aceste dificultati sa fie „suficient compensate, in viitorul apropiat, de o crestere pe pietele internationale”. Noile calificative plaseaza tandemul in categoria emitentilor de calitate medie, dar in masura sa-si onoreze in mod adecvat obligatiunile care le revin.

La 10 mai, Enel a anuntat o scadere a rezultatelor sale pe primul trimestru, penalizate de diminuarea cererii in Italia si Spania. In perioada de referinta, profitul companiei a afisat un regres de 1,4%, la 1,184 miliarde euro. 



sursa: www.incomemagazine.ro

S-ar putea să îți placă și::

Facebook cumpa Beluga
Top 7 cel mai bine platiti CEO in ultimii cinci an...
Societe Generale vinde active de 5,4 miliarde dola...
Topul celor mai bune banci de investitii pentru ca...
Cine plateste cand GOOGLE GRESESTE
Google: Reclamele fac parte din raspunsurile oferi...
 

Etichete:,

Leave a Reply