Barclays vrea să încaseze 6,1 miliarde dolari. Vezi pe ce

Presaţi de îndeplinirea cerinţelor de capitalizare, britanicii de la Barclays intenţionează să-şi marcheze exitul din cel mai mare manager de investiţii din lume, transmite New York Times.

Barclays a spus luni că are în plan să îşi vândă deţinerea în cadrul BlackRock, cea mai mare manager de investiţii din lume. Participaţia Barclays în cadrul Blackrock, de 19,6%, este evaluată la 6,1 miliarde dolari.

BlackRock a fost de acord să îşi răscumpere de la Barclays peste un miliard din acţiunile proprii, a spus banca britanică într-un comunicat.

Barclays vinde active pentru a-şi creşte rezervele de capital pe fondul presiunilor din partea reglementărilor din sistemul bancar. Barclays este de asemenea în mijlocul unui proces de reorganizare, menit să îmbunătăţească profitabilitatea băncii. Banca a executat mai multe runde de concedieri şi a marcat exitul din câteva afaceri care nu îndeplineau anumite ţinte certe.

Barclays a acţiziţionat participaţia în BlackRock când a vândut către aceasta Barclays Global Investors pentru 13,5 miliarde dolari, în 2009. Achiziţia diviziei Barclays a fost cea mai mare până la acea dată pentru BlackRock.

Vânzarea va fi intermediată de Barclays, Morgan Stanley şi Bank of America.

În urma anunţului, acţiunile Barclays câştigau 2,5%, iar cele ale BlackRock scădeau cu 0,6%.



sursa: www.capital.ro

S-ar putea să îți placă și::

Barclays, Santander şi KBC ies de pe piaţa Rusiei
Trei bănci franceze și una spaniolă se grăbesc să ...
Germania: Greva in sectorul bancar
Cum tipăresc americanii dolarii în 9 paşi
Spania va avea nevoie de 60 miliarde de euro pentr...
SUA a uitat de criza. Industria bancară are cele m...
 

Etichete:

Leave a Reply