Apple este cea mai valoroasa companie din lume

Apple a fost cea mai valoroasa companie din lume, in 2011, potrivit unui clasament dat publicitatii marti.

Valoarea brandului Apple a crescut anul trecut cu 19%, la 183 miliarde de dolari, reprezentand 37% din capitalizarea de piata a companiei, potrivit topului anual BrandZ al celor mai valoroase 100 de companii din lume, citat de Tech Source.

In 2010, Google a ocupat locul al doilea in acest clasament, insa, in 2011, valoarea acesteia a scazut cu 3%, la 108 miliarde de dolari, fiind depasita de compania IBM, a carui valoare a crescut cu 15%, pana la 116 miliarde de dolari.

McDonald’s, cel mai mare lant de fast-food, se afla pe locul al patrulea, cu o valoare de 95 miliarde de dolari, fiind urmata de Microsoft (76 miliarde de dolari), Coca Cola (74 miliarde de dolari), Marlboro (73 miliarde de dolari).

Facebook, care s-a listat vineri la bursa Nasdaq de la New York, a inregistrat cea mai rapida ascensiune in top, in 2011, valoarea sa urcand cu 74%, la 33,2 miliarde de dolari, clasandu-se pe locul al 19-lea.

Potrivit sursei citate, sapte dintre primele 10 branduri sunt companii din sectorul IT&C.

Valoarea companiilor este estimata de Millward Brown pornind de la valoarea financiara a acesteia sau a operatiunilor care contribuie la producerea si dezvoltarea brandului, combinata cu capacitatea fiecarei marci de a-si asigura loialitate.



sursa: www.ziare.com

S-ar putea să îți placă și::

Panasonic pune pe piaţă cea mai mare plasmă profes...
Pretul actiunilor Nike a crescut la un nivel recor...
Sony Ericsson a incheiat trimestrul al treilea cu ...
IBM isi rasplateste angajatii cu pachete de actiun...
Profitul Mechel a crescut cu aproape 800%
Nokia negociaza vînzarea diviziei de lux Vertu
 

Etichete:

Leave a Reply