Doi tineri au pierdut 2,6 miliarde de dolari intr-o singura zi

Ei sunt cei mai tineri miliardari ai planetei.

Actiunile Facebook continua sa scada pe bursa. Deja investitorii au pierdut in total 25% din bani. In deschiderea sedintei de ieri, actiunile au pierdut inca 8%, iar capitalizarea companiei care opereaza cea mai mare retea de socializare din lume a coborat la 85 miliarde de dolari. In toata aceasta perioada, Nasdaq a crescut.

In acest context, investitorii “arata cu degetul” spre toate partile implicate, dupa ce oferta publica initiala de vineri a fost marcata de erori si onorarea greoaie a tranzactiilor, iar actiunile retelei de socializare au deschis o noua sedinta in scadere.

Titlurile Facebook au pierdut si luni 11%, cand capitalizarea a ajuns la aproape 93 miliarde de dolari, de la circa 104 miliarde de dolari la listare si la inchiderea sedintei de vineri.

Actiunile Facebook s-au tranzactionat la 31,3 dolari, fata de 34,03 dolari la inchiderea de luni si 38,23 vineri.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 1,87 miliarde de dolari astazi. A incheiat ziua drept a 6-a cea mai bogata persoana din tehnologie, dupa Bill Gates de la Microsoft, Larry Ellison de la Oracle, Jeff Bezos de la Amazon si Sergey Brin si Larry Page de la Google.

Fostul coleg de camera al lui Zuckerberg, Dustin Moskovitz, a pierdut de asemenea 500 de milioane de dolari, scrie Forbes.



sursa: www.yoda.ro

 

Etichete:, ,

Leave a Reply