Cea mai bogată femeie din lume

Multimiliardara australiană Gina Rinehart, moştenitoarea minelor Hancock, este în prezent cea mai bogată femeie din lume, devansând-o pe americanca Christy Walton (supermarketurile Wal-Mart), potrivit studiului realizat anual de Business Review Weekly (BRW) şi publicat miercuri.

Conform listei cuprinzând cele mai bogate 200 de persoane, întocmite de BRW, Gina Rinehart, 58 de ani, are o avere personală de 29,17 miliarde de dolari australieni (22,48 miliarde de euro). Averea ei este astfel mai mare decât a dnei Walton, văduva unuia din fiii fondatorului lanţului de supermarketuri Wal-Mart, adaugă BRW, citată de agenţia Belga.

În luna martie, revista Forbes arăta că averea americancei Christy Walton se ridică la 25,3 miliarde de dolari (20,02 miliarde de euro), iar cea a Ginei Rinehart, la 18 miliarde de dolari. Andrew Heathcote, cel care întocmeşte lista BRW, arată că moştenitoarea minelor Hancock aproape că şi-a triplat averea într-un an, în urma creşterii preţurilor materiilor prime şi a încheierii a două contracte pentru cărbune şi minereu de fier.

Gina Rinehart este o figură controversată în Australia. Ea duce o campanie puternică – şi foarte criticată de guvernul laburist – împotriva introducerii unor noi taxe pe minerit. La începutul anului, ziarele au scris despre conflictele din sânul familiei, copiii ei acuzând-o pe mama lor că este zgârcită şi vrea să-i ruineze. Trei din cei patru copii desfăşoară o acţiune juridică împotriva ei în privinţa controlului asupra unui trust al familiei, ale cărui active sunt estimate la peste 3 miliarde de dolari australieni.



sursa: www.capital.ro | Agerpres

 

Etichete:,

Leave a Reply