Profitul grupului austriac Raiffensen s-a dublat in T1

Profitul grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), a crescut în primul trimestru din 2012, depăşind estimările pieţelor, datorită scăderii provizioanelor.

Raiffeisen Bank International, al treilea mare creditor din Europa emergentă, a înregistrat în perioada ianuarie-martie 2012 o dublare a profitului consolidat, la 541 milioane de euro (681 milioane de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 457 milioane de euro, scrie Reuters.

Grupul a anunţat că este în grafic pentru a îndeplini cerinţele autorităţilor europene de reglementare privind obţinerea unui indicator Core Tier 1 Ratio de cel puţin 9,3% până la mijlocul acestui an.

Provizioanele pentru credite neperformante au scăzut în primul trimestru la 153 milioane de euro, deşi analiştii estimau o creştere. Totuşi banca se aşteaptă la o creştere a costurilor, mai ales în Ungaria.

Pentru acest an, RBI îşi menţine estimările anterioare: În 2012, ne aşteptăm la un nivel stabil al afacerilor, ţinând cont de mediul economic şi de cerinţele restrictive ale autorităţilor de reglementare’.

Banca a reafirmat că o majorare a capitalului rămâne o posibilă opţiune, în funcţie de condiţiile de pe pieţe.



sursa: www.incomemagazine.ro

S-ar putea să îți placă și::

MasterCard si-a crescut profitul cu 21% in T1
Spania se pregateste sa cheltuiasca miliarde de eu...
Spania va avea nevoie de 60 miliarde de euro pentr...
Nota de plată pentru salvarea băncilor din Spania
Moody’s scade notele bancilor suedeze si norvegien...
Sberbank, interesată de sucursalele băncilor occid...
 

Etichete:

Leave a Reply