Producatorul telefoanelor BlackBerry concediaza 2.000 de angajati

Research In Motion (RIM) se pregateste de o restructurare majora in urmatoarele saptamani prin care va disponibiliza 2.000 de angajati la nivel global.

Producatorul telefoanelor BlackBerry, RIM, planuieste sa inceapa acest val de concedieri din data de 1 iunie, cu o zi inainte de incheierea primului trimestru fiscal al companiei, sustin surse citate de Reuters.

Exista voci care sustin ca e posibil ca cifra disponibilizarilor sa depaseasca 2.000 de angajati. Concedierile vor afecta in special departamentele de resurse umane, juridic, contabilitate, vanzari si marketing.

In cursul zilei de joi directorul departamentului de vanzari si marketing, Patrick Spence, a demisionat, dupa ce a muncit in cadrul RIM timp de 14 ani.

Aceasta schimbare vine cu putin timp inainte de lansarea unui nou sistem de operare, BlackBerry 10, prin care se incearca imbunatatirea vanzarilor de smartphone-uri BlackBerry, care au pierdut teren in ultima perioada in fata iPhone-ului de la Apple si a Android de la Google. Vanzarile au scazut in trimestrul trecut cu 25%, in timp ce veniturile s-au redus cu mai bine de 50%.



sursa: www.dailybusiness.ro

S-ar putea să îți placă și::

Nokia cauta un nou director general
Vodafone a vandut participatia la China Mobile pen...
Vodafone se retrage din Japonia şi taie masiv cost...
iPhone-ul, cel mai profitabil business Apple
Actiunile Facebook, in picaj. Un nou "minim&q...
Google declară RĂZBOI companiilor Microsoft şi Nok...
 

Etichete:,

Leave a Reply