France Telecom a cumparat 94% din compania egipteana Mobinil

France Telecom (FT) a achiziţionat 94% din compania egipteană de telefonie mobilă Mobinil printr-o ofertă prietenoasă de preluare, valoarea totală a tranzacţiei ajungând la 3,15 miliarde de dolari, a anunţat bursa din Egipt, transmite Reuters.

Mobinil, înfiinţată de omul de afaceri egiptean Naguib Sawiris, concurează cu Vodafone pentru poziţia de lider al pieţei egiptene de telefonie mobilă, care are aproximativ 91,1 milioane de abonaţi dar este grav afectată de turbulenţele politice.

France Telecom a anunţat în februarie că a ajuns la un acord preliminar cu grupul Orascom pentru a prelua participaţia acestuia din urmă la societatea lor mixtă Mobinil, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Egipt. Naguib Sawiris a păstrat o participaţie de 5% în Mobinil.

În prezent France Telecom operează în 20 de ţări din Africa şi Orientul Mijlociu. France Telecom renunţă la activele din Europa pentru a-şi spori prezenţa pe pieţele cu o creştere mai rapidă din Africa şi Orientul Mijlociu.

Compania franceză are ca obiectiv dublarea veniturilor pe pieţele emergente între 2010 şi 2015, prin majorarea participaţiilor deţinute la diviziile sale din Maroc, Tunisia şi Irak, unde deţine participaţii minoritare alături de partenerii locali.

Profitul France Telecom a scăzut în primul trimestru din 2012 cu 8,1%, din cauza concurenţei operatorului Iliad. Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a fost în perioada ianuarie-martie 2012 de 3,43 miliarde de euro (4,5 miliarde de dolari), faţă de 3,44 miliarde de euro cât estimau analiştii.

Iliad a devenit în ianuarie al patrulea operator de telefonie mobilă din Franţa, ceea ce a dus la scăderea preţurilor şi plecarea abonaţilor de la companiile rivale, inclusiv France Telecom şi Vivendi.  Pe piaţa din Franţa, veniturile France Telecom au scăzut cu 4%, la 5,4 miliarde de euro. Compania generează aproximativ jumătate din vânzările sale în Franţa.

France Telecom a pierdut trimestrul trecut 615.000 de clienţi în Franţa iar cota de piaţă a companiei a scăzut cu 1,5 puncte procentuale.



sursa: www.incomemagazine.ro

S-ar putea să îți placă și::

S-a lansat Opera 10.60 Beta
Companii pe care Google ar trebui sa le cumpere ra...
Internetul broadband fix, pe cale sa devina istori...
Magic Trackpad, de la Apple, incearca sa scoata mo...
Samsung estimeaza un profit operational record
Apple: Secretul succesului
 

Etichete:, ,

Leave a Reply