Miliardarul rus, Mikhail Fridman, paraseste TNK-BP

Miliardarul rus, Mikhail Fridman, a demisionat din functia de presedinte director general al gigantului ruso-britanic din domeniul petrolului si gazelor naturale, TNK-BP, din cauza unui conflict intre actionari.

„Mikhail Fridman a trimis o scrisoare consiliului de administrare a TNK-BP, notificand demisia din functia de director general al TNK-BP”, a anuntat societatea intr-un comunicat. Tot printr-o epistola, omul de afaceri a informat ca paraseste inclusiv postul de presedinte director al TNK-BP Management , structura care gestioneaza activele intreprinderii din Rusia si Ucraina.

Cele doua demisii intra in vigoare in termen de 30 de zile, mentioneaza comunicatul, care nu dezvaluie ce anume l-a determinat pe miliardarul rus sa ia aceasta decizie. Surse apropiate cazului afirma ca Fridman a fost determinat sa faca acest pas ca urmare a comportamentului agresiv din partea partenerilor britanici de la British Petroleum.

„BP are o atitudine absolut neconstructiva si agresiva, le scrie managerilor ca nu au dreptul sa adopte decizii fara aprobarea BP, ii ameninta cu urmariri in instanta. Managementul este, practic, paralizat. Aceasta situatie nu mai poate fi mentinuta, patronul companiei nu este dispus sa lucreze in astfel de conditii”, explica sursa citata de presa rusa. Potrivit spuselor sale, acest conflict isi trage radacinile din esecul trazactiei de anul trecut dintre Rosneft si BP, blocata in urma unei interventii judiciare a partii ruse a consortiului petrolier.

Creata in 2003, compania TNK-BP este detinuta in proportie de 50% de BP, restul revenind consortiului rus Alfa Access Renova (AAR), din care fac parte miliardarii Mikhail Fridman, Viktor Vekselberg, Len Blavatnik si Guerman Khan.

„Actionarii AAR, Guerman Khan si Viktor Vekselbeg, raman in afacere in calitate de directori executivi si membri ai consiliului director”, precizeaza TNK-BP.



sursa: www.incomemagazine.ro

S-ar putea să îți placă și::

Vanzarile Mercedes-Benz au crescut cu 15% anul tre...
McDonald's va angaja 50.000 de persoane în SUA înt...
Profitul Oriflame a scazut in T1 cu 15%
Boeing, profit in crestere cu 20% in T2
Revelionul lui Roman Abramovici a costat 5 milioan...
Rusia: 15% din populatia activa depinde de miliard...
 

Etichete:, , , ,

Leave a Reply