Topul celor mai bizari indicatori economici: De la consumul de bere la muşcăturile de ţînţar şi la numărul cadavrelor de la morgă

Printre cei mai bizari indicatori care pot arăta care este situaţia economiei unui stat sau ce se va întâmpla cu ea în viitor se numără muşcăturile de ţânţar, numărul cadavrelor de la morgă sau consumul de bere, informează Business Insider.

Iată, mai jos, câţiva dintre cei mai “exotici” indicatori care îi pot ghida pe investitori în ceea ce priveşte starea economiei unui stat.

1. Numărul cadavrelor de la morgă

Ipoteză: Din cauza costurilor ridicate ale funeraliilor, membrii familiilor celor decedaţi nu se mai duc să le ia corpurile neînsufleţite de la morgă astfel că statul trebuie să plătească înmormântarea acestora.

Dovada: În 2009, atunci când criza financiară atinsese un punct critic, autorităţile din Detroit, Statele Unite ale Americii, au înregistrat o creştere masivă a numărului de cadavre pe care nimeni nu le lua de la morgă. Sumele destinate de către stat înmormântărilor aproape că s-au dublat într-o perioadă de două luni, faţă de anul precedent.

2. Indicatorul primei întâlniri

Ipoteză: Oamenii merg la întâlniri atunci când economia scade, la fel ca şi starea lor de spirit.

Dovada: Reprezentanţii unui site american de anunţuri matrimoniale au observat că trimestrul al patrulei al anului 2008 a fost cel mai aglomerat dintr-o perioadă de şapte ani.

3. Indicatorul înţepăturilor de ţânţar

Ipoteză: Numărul înţepăturilor de ţânţar creşte cu cât există mai multe locuinţe fără locatari sau slab întreţinute. Astfel, iarba înaltă, curţile interioare şi piscinele devin locuri unde insectele se înmulţesc.

Dovadă: În 2009, numărul piscinelor care au avut nevoie de întreţinere din partea Departamenului american de Servicii de Mediu a crescut cu 60% faţă de 2007.

4. Indicele consumului de bere

Ipoteză: Oamenii încearcă de multe ori să păstreze banii alegând să consume băuturile alcoolice acasă.

Dovadă: În Europa, 73% dintre locurile de muncă legate de industria berii se află în afara berăriilor. În această categorie nu intră astfel şi numărul locurilor de muncă din baruri şi din restaurante.

În perioada 2008 – 2010, numărul angajaţilor din industria berii a scăzut cu 12%, faţă de 2% la nivel mondial.

5. Indicatorul operaţiilor de chirurgie plastică

Ipoteză: Oamenii nu îşi mai fac operaţii de chirurgie plastică atunci când situaţia economiei este instabilă. Motivele lor sunt acelea că, în cazul în care au loc restructurări, au nevoie de economii pentru nevoile viitoare, şi acela că nu vor să îşi ia liber de la muncă pentru a putea intra în graţiile şefilor.

Dovada: Veniturile încasate în Statele Unite ale Americii în urma operaţiilor plastice au scăzut cu 9% în 2008, în timp ce economia începea să se contracte.



sursa: www.gandul.info

S-ar putea să îți placă și::

Iata-i pe cei mai periculosi doi economisti din lu...
Vedeţi aici scrisoarea prin care Tim Cook îi anunţ...
Pensie - record, de 56 milioane euro, pentru un di...
Televiziunea Al Jazeera va transmite si in Romania
Somajul in Germania, la minimul ultimilor 20 de an...
Mario Monti: Asteptarile Italiei raman modeste. Nu...
 

Leave a Reply