Cît va cheltui China pentru stimularea economiei

Programul de stimulare a economiei chineze s-ar putea ridica la 2 trilioane de yuani, adica 315 miliarde de dolari, scrie agentia Bloomberg.

O confirmare oficiala a acestei cifre nu exista. Este o estimare a analistului Rao Duna, de la Credit Suisse Group. In opinia lui, China ar putea investi in propria ei economia intre 1 si 2 trilioane de yuani. Suma reprezinta jumatate din fondurile alocate de autoritatile de la Beijing pentru salvarea economiei nationale in 2008-2009 .

Expertul citat crede ca aceste actiuni ale liderilor chinezi vor ajuta la mentinerea ritmului de crestere , care, potrivit ultimelor estimari, se va reduce pana la sfarsitul acestui an la 7%.

In plus , analistii de la Credit Suisse Group nu exclud o relaxare a politicii promovata de Banca centrala a Chinei, in sensul reducerii cerintelor legate de rezervele bancare obligatorii. De asemenea, afirma aceiasi specialisti, nu poate fi exclusa posibilitatea unei scaderi cu 0,25% a dobanzii de politica monetara Bancii centrale. 



sursa: www.incomemagazine.ro

S-ar putea să îți placă și::

Realitatea TV de vînzare?
Fed, profit record de 81 miliarde dolari in 2010
REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 28.03.2011
BCE a cumparat masiv obligatiuni suverane in ultim...
Presedintele Germaniei a demisionat - e implicat i...
SCANDAL CNN: Starbucks colorează unele băuturi cu ...
 

Etichete:

Leave a Reply