Rusia intenţionează să vîndă în septembrie 7,6% din Sberbank

Rusia intenţionează să vândă în septembrie 7,6% din Sberbank.

Noul calendar al procesului de privatizare ar putea fi aprobat la şedinţa cabinetului din 31 mai, susţine sursa. Guvernul deţine 57,6% din Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, prin intermediul Băncii Centrale a Rusiei, şi a amânat de câteva ori vânzarea unei părţi din participaţia sa din cauza turbulenţelor de pe pieţele financiare.

Adjunctul preşedintelui Băncii Rusiei declara în ianuarie că executivul doreşte un preţ aproape de 100 ruble pentru o acţiune Sberbank, înainte de a scoate la vânzare o participaţie de 6,7%. Marţi la prânz acţiunile băncii înregistrau o creştere de 0,9%, la 81 ruble.

Alexander Bazian, purtător de cuvânt al Sberbank, nu a comentat informaţiile.

Sberbank a decis să profite de retragerea băncilor occidentale din Turcia şi Europa de Est pentru a se extinde, a declarat luni vicepreşedintele băncii, Anton Karamzin.

Săptămâna trecută, grupul franco-belgian Dexia a anunţat că a demarat discuţiile pentru vânzarea diviziei sale din Turcia, Denizbank AS, cu Sberbank. În luna februarie a acestui an Sberbank a preluat majoritatea operaţiunilor din Europa de Est, cu excepţia celor din România, ale grupului austriac Oesterreichische Volksbanken, pentru 505 milioane de euro.

Sberbank şi-a propus ca până în 2014 cel puţin 5% din profitul său să fie asigurat de operaţiunile internaţionale şi a decis că Polonia şi Turcia sunt pieţele prioritare pentru viitoarea expansiune.



sursa: www.money.ro

S-ar putea să îți placă și::

Cea mai mare bancă din Rusia, controlată de stat, ...
Putin a testat un autoturism hibrid produs in Rusi...
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, vrea să at...
Rusii preiau controlul gazoductelor din Belarus
Trei bănci franceze și una spaniolă se grăbesc să ...
Acţionari ai JP Morgan dau banca în judecată pentr...
 

Etichete:,

Leave a Reply