Mercedes GL63 AMG – imagini şi informaţii cu noul SUV de 557 CP

Mercedes a lansat astăzi cea mai puternică versiune a modelului GL. Se numeşte GL63 AMG şi dspune de 557 de cai putere şi 760 de Nm.

Mercedes decide să ofere credit diviziei AMG pentru toate modelele sale existente în gamă. Specialiştii nemţilor în versiuni de performanţă nu au ezitat astfel să aducă pe piaţă şi o alternativă ultra potentă a noii generaţii GL, dezvăluită chiar anul acesta la Salonul de la New York.

A luat naştere GL63 AMG, model prezentat astăzi în premieră mondială. SUV-ul de mari dimensiuni adoptă un design ceva mai sportiv, graţie spoilerului frontal cu prize de aer mai largi, luminilor LED diurne, bosajelor mai generoase, pragurilor laterale noi, detaliilor cromate, jantelor de 21 de inch cu pneuri de 295/40 şi evacuărilor cromate, patru la număr.

Nu lipsesc nici logo-urile V8 biturbo, care amintesc de ceea ce se ascunde sub capotă. Mai exact, este vorba despre deja cunoscutul propulsorul AMG cu opt cilindri, oferit într-o configuraţie de 557 de cai putere şi 760 de Nm, cu mult peste ce oferea cea mai puternică versiune standard a modelului, GL550, cu ai săi 429 de cai.

Potenţialul motorului V8 este transmis celor două axe prin intermediul unei transmisii AMG Speedshift Plus 7G-Tronic ce poate oferi chiar şi un mod Eco. Acesta permite folosirea unui sistem start-stop, ”înmoaie” acceleraţia şi alternează treptele de viteză mult mai devreme.

Resursele noului GL63 AMG îi permit SUV-ului de 7 locuri să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 4.9 secunde şi să atingă o viteză maximă, limitată electronic, de 250 km/h. Consumul de carburant, în ciclu mediu, ajunge până la 12.3 litri/100 de kilometri. Pentru a putea ţine în frâu cei aproape 560 de cai putere, Mercedes şi AMG au echipat SUV-ul cu discuri ventilate şi perforate, cu dimensiuni de 15.4 inch pe faţă şi 13.6 inch pe spate.

Noul Mercedes GL63 AMG va debuta pe piaţă abia în luna noiembrie a acestui an, după ce SUV-ul de performanţă va fie expus publicului în cadrul Salonului Auto de la Paris, desfăşurat la finalul lui septembrie.



sursa: www.automarket.ro

S-ar putea să îți placă și::

Averea unui preşedinte de stat constă doar într-un...
Noul Polo GTI, lansare pe piata via Facebook
Cel mai luxos Range Rover aminteşte de avioanele p...
Exporturile de maşini ale Germaniei au crescut cu ...
Nissan retrage modelul Cube de pe piata europeana
Skoda Citigo Rally şi Citigo DJ - două concepte pe...
 

Etichete:,

Leave a Reply